ABDIJSITE HERKENRODE

Abdijsite Herkenrode in Hasselt, dat is een boeiend verleden in een prachtige omgeving. Zodra je via de dreef het indrukwekkende poortgebouw binnenkomt, waan je je terug in de middeleeuwen, met een moderne toets...

 

Volgende activiteiten staan op het programma: 

 

Doorlopend van 10-17u mits reservatie van ticket én tijdsslot:

Breng een bezoek aan de unieke Kruiden- en Inspiratietuin met meer dan 500 verschillende kruiden en kruidachtige gewassen in een bijzonder architectuur. Kleine speurneuzen (3-7 jaar) helpen Rikki zoeken naar zijn spulletjes.

Ontdek de rijke geschiedenis van dit domein op een interactieve manier in ons Belevingscentrum.

Dansworkshop De betoverde oceaan (10u30 en 14u30)

Heb jij ook altijd willen weten hoe het is om te dansen als een dolfijn of hoe het is om te bewegen als een inktvis met 8 benen? En misschien kom je ondertussen een prachtige zeemeermin tegen! De oceaan is niet alleen mooi en mysterieus, maar ook een plek met veel waterpret. Duik en dans mee in de onderwaterwereld met AYA Dance & Movement Center. Een toffe en leerzame dansworkshop voor jonge kinderen.  

 

Trek snel je droom(dans)schoentjes aan en doe zeker mee, want dansen is zoveel leuker en fijner met vriendjes en vriendinnetjes erbij! 

Gratis, voor jongens en  meisjes tussen 4-8 jaar. De workshop duurt 1,5 uur. Inschrijven kan tot 25/9 op abdijsiteherkenrode@hasselt.be met vermelding van naam en leeftijd.

 

 

Doorlopend van 10-17u:

Geniet op eigen houtje van de bewegwijzerde wandelingen die vertrekken aan het poortgebouw. Ontdek de routes hier of koop de wandelkaart in het bezoekersonthaal (2,5€). Met de spotterskaarten (7€) leer je de meest typische diertjes van De Wijers kennen.

Verken het land van 1001 vijvers per fiets. Abdijsite Herkenrode is de ideale startlocatie. Je kan er ook een fiets huren (vooraf te reserveren)

 

Openstelling abdijmolen. De vrijwillige molenaars van Molenzorg Zuid-Limburg namen het bewegend werk van de watermolen onder handen. Eén of meerdere molenaars zijn in de molen aanwezig om het maalproces te tonen aan bezoekers en een woordje uitleg te geven aan geïnteresseerden.

Geleide wandelingen 'De kracht van water' 

om 10u30, 13u30 en 15u30, mits reservatie van deelname:

 

Een geleide wandeling over de waterhuishouding in het cultuurlandschap van Herkenrode. Deelname is gratis. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar abdijsiteherkenrode@hasselt.be met vermelding van het aantal deelnemers en het uur dat u wenst deel te nemen.

Ook bij regen gaat de rondleiding door. Voorzie evt. uw kledij hierop. Opgelet: het dragen van een neus- en mondmasker is verplicht tijdens de gehele wandeling.

 

Tickets voor de Kruidentuin, het Belevingscentrum zijn betalend en moeten op voorhand gereserveerd worden via booking.abdijsiteherkenrode.be
Dansworkshop en wandelingen reserveren via abdijsiteherkenrode@hasselt.be

Startplaats wandelingen : Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, Hasselt

 

Meer info: www.abdijsiteherkenrode.be 

Dag van De Wijers
Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4
3511 Hasselt
011 23 96 70 
www.abdijsiteherkenrode.be