BOLDERBERG VISVIJVER

Een bezoek aan een visvijver mag tijdens de Dag van De Wijers natuurlijk niet ontbreken. Dat kan bijvoorbeeld aan de visvijver van Vliegvisclub Gammarus in Bolderberg.

Doorlopend van 10:00 u tot 17:00 u

Vanaf 10:00 u tot 17:00 u kan je daar terecht voor informatie en workshops over vliegvissen en vliegbinden. Kinderen en volwassenen vanaf 8 jaar mogen leren vliegbinden en ontdekken de verschillende soorten insecten. Wie ouder is dan 10 jaar mag écht leren vliegvissen en mag een lijntje uitwerpen aan de vijver.

De Imkerij Selectiestand Bovy van Domein Bovy is voor de gelegenheid verhuisd naar de visvijver en laat je de wondere wereld van de honingbij ontdekken. Samen met Natuurpunt Heusden-Zolder kan je - om de solitaire bijen te helpen - een mooi bijenhotel maken.

Proef hier ook het ambachtelijk Wijersbierbrood van El Parachutero en het Wijersbier van amateurbrouwer Louis Hauquier.

 

Wandelingen

Aan de visvijver vertrekken verschillende wandeltochten met gids. De wandelpeters van het Regionaal Landschap Lage Kempen bewandelen dagelijks de routes en kennen de streek van naaldje tot draadje. Ze geven met je veel plezier uitleg over De Wijers.

 

10:00 en 14:00

Begeleide wijerswandeling van 9 km. 

Vertrek aan de kantine van de visvijver Bolderberg - Vrunstraat.

 

10:00 u, 13:00 u en 15:00

Korte Bolderbergwandeling van ca 4 km met begeleiding

Vertrekpunt aan de kantine van de visvijver Bolderberg - Vrunstraat.

Deze wandeling wordt zo uitgestippeld dat mensen met rolwagens en families met kinderbuggy, enz ook een aangename wandeling kunnen volgen onder begeleiding.

 

 

Fietstocht

De KWB Bolderberg organiseert een fietstocht tussen de 3 Wijer-activiteiten in Heusden-Zolder (Bolderberg, Eversel-Ubbersel, Circuit Zolder). Zij zullen halte houden op deze 3 activiteiten en ook bij het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum en bij Eric Loenders.

 

Verbindingstocht met de fiets (max 40 km)- vertrek om 13:30 u aan de visvijver van Bolderberg

Visvijver Bolderberg
Vrunstraat 155
3550 Heusden-Zolder
0476 72 98 71
www.vvkgammarus.be
www.heusden-zolder.be/toerisme
www.natuurpunt.be
www.facebook.com/toerismeheusdenzolder

De Dag van De Wijers is een organisatie van het Regionaal Landschap Lage Kempen, de 7 gemeenten van De Wijers, de provincie Limburg, de Vlaamse Overheid en ontelbare lokale partners.

Regionaal Landschap Lage Kempen vzw
Grote Baan 176
3530 Houthalen-Helchteren.be
info@rllk.be - 011 78 52 59
www.dewijers.be
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
#dagvandewijers
#dewijers
RLLK_Logo2017_Nieuwevlinder.jpg
Wat te doen in Limburg