CAMPING HEIDESTRAND

Maak kennis met de architecten van de Wijers op Camping Heidestrand. De hele dag door beleef je er De Wijers in al hun glorie.
Doorlopend van 10:00 u tot 17:00 u
 
- Tentoonstelling en educatieve wandeling: ontdek in het infopunt De Wijers hoe de viskwekers het landschap in de Wijers vorm gaven en in stand hielden en houden, welke problemen een economische activiteit kan veroorzaken in topnatuur en hoe men tot een evenwicht komt.

- Aquaballs: loop over het water zonder nat te worden met deze doorzichtige aquaballs. (vanaf 14:00u)

Knutselen en grimeren met Crea-Mie:maak leuke watercreaties te maken of word een waterbewoner. (vanaf 14:00u)

 

Waterpercussie: vergeet je zwemgerief niet, want wij gaan lekker met zijn allen de vijver in om muziek te maken op het water. Is het niet zo warm, dan maken wij muziek met  waterinstrumenten. (vanaf 14:00u)

 

Duiken met de vissen: Aqua Diving Hasselt begeleidt initiaties duiken met flessen in een duiktank met vissen (10:00 u-12:00 u / 13:00 u-17:00 u)

 

Roeiboottochtjes: een leuke ouderwetse activiteit : stap in een roeibootje en vaar op één van de grote vijvers van het Heidestrand.

 

Viskweker Anton Bijnens neemt je mee achter de schermen van zijn viskwekerij en vertelt vol enthousiasme over het leven als viskweker. Geleide wandeling om 14:30 u en 16:00 u met vertrek aan het infopunt De Wijers. Hiervoor is inschrijven verplicht via het telefoonnummer 011 81 04 80 of  per mail op toerisme@zonhoven.be.

- Op stap met de boswachter: begeleide wandeling 10:00  u en 14:00 u. De wandeling trekt de uitkijktoren op, gebruikt de infopanelen onderweg als aanknopingspunt en laat ruimte voor vragen en opmerkingen van de deelnemers. (laarzen nodig bij nat weer!)

Proef De Wijers: Laat je verwennen met lekkere Wijerhapjes of bestel een heus Wijermenu bij de Rotaryclub Zonhoven en steun zo een van de vele goede doelen die zij financieren.

Inschrijven verplicht via Rotaryclub  

Camping Heidestrand
Zwanenstraat 105
3520 Zonhoven
011 81 04 80
www.zonhoven.be
www.natuurenbos.be

De Dag van De Wijers is een organisatie van het Regionaal Landschap Lage Kempen, de 7 gemeenten van De Wijers, de provincie Limburg, de Vlaamse Overheid en ontelbare lokale partners.

Regionaal Landschap Lage Kempen vzw
Grote Baan 176
3530 Houthalen-Helchteren.be
info@rllk.be - 011 78 52 59
www.dewijers.be
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
#dagvandewijers
#dewijers
RLLK_Logo2017_Nieuwevlinder.jpg
Wat te doen in Limburg