KELCHTERHOEF

#1001 vlotten

Vanaf 13 uur kan je aan recreatiepark De Plas in Houthalen-Helchteren gaan supporteren voor jouw favoriete vereniging tijdens een spannende vlottenrace!

8 verenigingen uit Houthalen-Helchteren gingen de uitdaging aan om mee te doen aan een heuse vlottenrace op De Plas. Hun leden staken de koppen bij elkaar voor de constructie van een super drijvend vlot.

Op de Dag van De Wijers begint de echte strijd want dan bouwen ze het vlot en moeten ze verschillende opdrachten uitvoeren. Supporters, smeer alvast jullie stembanden om jullie favoriete team uitbundig naar de overwinning te loodsen!

We voorzien een leuke prijs voor het vlot dat het eerst de eindmeet bereikt én voor het mooiste vlot.

Opbouw vanaf 13:00 u. Wedstrijd om 15:00 u.

 

Natuurpunt

Samen met Natuurpunt kom je te weten welke diertjes er leven in het water van De Wijers. Start om 14:00 u. aan de infostand aan de Plas.

 

Beestige Bomenpad

Ken je het Beestige Bomenpad al? Via deze kinderwandeling ontdek je samen met een Natuurpuntgids alle geheimen van het domein Kelchterhoef. Je blijft hangen op te gekke speelelementen zoals de dierentwister en de Wijersmemory. We starten om 14:00 u aan de infostand aan De Plas.

 

Werken aan water

Je kan ook met een gids op stap gaan om de uitgevoerde en geplande waterwerkzaamheden in de omgeving van Limburg Golf te ontdekken. Aangepast schoeisel is aanbevolen. We vertrekken om 16:00 u aan de infostand aan De Plas.

 

Animatie

We zorgen ook voor waterpret! Op de hindernissenbaan zal je je volop kunnen uitleven. Het weer zal uiteraard bepalen of we deze op het water plaatsen! Durf jij dit aan?

De alom gekende Joe Hardy zorgt van 17:00 u tot 18:00 u voor de muzikale noot. Je kan radio MFY live aan het werk zien.

Voor een verfrissend drankje of hapje kan je terecht in cafetaria De Plas.

Domein Kelchterhoef, 
recreatiepark De Plas
Binnenvaartstraat
3530 Houthalen-Helchteren
011 49 21 40
www.houthalen-helchteren.be
www.natuurpunt.be

De Dag van De Wijers is een organisatie van het Regionaal Landschap Lage Kempen, de 7 gemeenten van De Wijers, de provincie Limburg, de Vlaamse Overheid en ontelbare lokale partners.

Regionaal Landschap Lage Kempen vzw
Grote Baan 176
3530 Houthalen-Helchteren.be
info@rllk.be - 011 78 52 59
www.dewijers.be
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
#dagvandewijers
#dewijers
RLLK_Logo2017_Nieuwevlinder.jpg
Wat te doen in Limburg