top of page
HZ_bolderberg_Geert Bollen (Groot).jpg

Domein Bovy

Ontwaken met de vogels, een dauwconcert met heerlijk ontbijt, stevige wandeltochten, straattheater en plezier voor het hele gezin: dat vind je op Domein Bovy. Goed voor een Dag vol Wijersbeleving!

DeMachienerie_Carnivale_2_a899a98a8dbdaa5d41c8feeb2501e281.jpg

Doorlopend van 10.00 u. tot 17.00 u.

Doorlopend van 13.00 u. tot 17.00 u.

  • Wijertales waarbij personages van vroeger tot leven komen, i.s.m. theaterhuis Mals Vlees 

  • Straattheater: de feeërieke steltenlopers Albero d’Oro en levend standbeeld Kapitein Mos

  • Sprookjesachtige draaimolens met ronkende namen als L’imaginarium du Capitein Gustav II, Fabuleux de Marquis De Quevilly en de gigantische schildpadden Les Tortues Geantes Des Galapagos van De Machienerie

  • Kinderanimatie met reusachtige zeepbellencaravan en kindergrime van Krealino

Wandeltochten met vrij vertrek tussen 9.30 u. – 14.00 u.

  • Dag van De Wijerstocht (25 km)

Ontdek in sneak preview een stukje van het nieuwe wandelknooppuntennetwerk De Wijers dat dit najaar geopend wordt. Verbind verschillende locaties (Abdij van Herkenrode, Heidestrand, ’t Reigersnest en Het IJsmagazijn) van de Dag van De Wijers in één stevige dagstapper van ca. 25 km en beleef De Wijers ten volle.

Gratis - inschrijven niet nodig. Voorzie je eigen picknick of lunch onderweg. Je krijgt van ons een routebeschrijving  bij vertrek of download hier.

  • Trage Wegen Zoektocht door de Mangelbeekvallei (17 km)

Benieuwd hoe de Mangelbeekvallei er vandaag uit ziet? Trek dan je wandelschoenen aan en laat je meeslepen door de rust en schoonheid van dit unieke Wijerlandschap tijdens deze zoektocht van 17 km. Laat je zintuigen de vrije loop, geniet van al het moois, maar verlies zeker de kleine details niet uit het oog. Want wie weet win jij wel een cadeaubon ter waarde van €50! 

Gratis - inschrijven niet nodig

Activiteiten met inschrijving

6.30 u.: Vroege vogelwandeling met Begijn Le Bleu

Ga mee op ontdekkingsreis door Bolderberg met rasverteller en comedian Begijn Le Bleu en spot de meest bijzondere vogels van De Wijers. Einde rond 7.30 u.

Gratis - Schrijf je hier in vóór 25 september

 

7.30 u.: Dauwconcert “Het geluid van De Wijers” t.v.v. het Wijersfonds

Pianist Jo Nicolaï componeerde op maat van De Wijers een sfeervol muziekstuk "Het geluid van De Wijers". Laat je bij het ochtendgloren meevoeren  naar de vier seizoenen in De Wijers door piano (Jo Nicolaï) en harp (Silke Ramaekers). Een unieke belevenis! Einde rond 8.30 u.

Gratis, maar een vrije gift voor het Wijersfonds wordt gewaardeerd – Schrijf je hier in vóór 25 september

 

8.00 u.: Vroege vogelwandeling met Begijn Le Bleu

Ga mee op ontdekkingsreis door Bolderberg met rasverteller en comedian Begijn Le Bleu en spot de meest bijzondere vogels van De Wijers. Einde rond 9.00 u.

Gratis - Schrijf je hier in vóór 25 september

 

7.30 u. – 9.30 u.: ontbijt in ‘Het Goed van Bovy’

Geniet van een heerlijk ontbijt in het Goed van Bovy. Voor je op stevige dagtocht vertrekt, na je vroege vogelwandeling of dauwconcert: smaken zal het zeker!

Je kan kiezen of je komt ontbijten om 7.30 u., 8.30 u. of 9.30 u.

Meer info volgt snel!

 

14.00 u.: Wildplukworkshop

Na uitleg over eetbare wilde planten in de snoepgaard oogst je onder begeleiding van herboriste Ilse Plessers enkele herkenbare planten om enkele lekkere hapjes en drankje mee te maken. Einde rond 15.00 u.

Gratis – Schrijf je hier in vóór 25 september

 

15.30 u.: Wildplukworkshop

Na uitleg over eetbare wilde planten in de snoepgaard oogst je onder begeleiding van herboriste Ilse Plessers enkele herkenbare planten om enkele lekkere hapjes en drankje mee te maken. Einde rond 16.30 u.

Gratis – Schrijf je hier in vóór 25 september

Gratis

buggy.png
rolstoel.png

Domein Bovy

Galgeneinde 22

Heusden-Zolder

www.visitheusden-zolder.be

toerisme@heusden-zolder.be

Andere locaties

bottom of page